2 Ayda 500 Bin Rekor Ziyaretçi

2 Ayda 500 Bin Rekor Ziyaretçi
Dev teknoloji market zinciri Media Markt’ın 29 Mart’ta Samsun’a açtığı Karadeniz Bölgesi’ndeki ilk mağazası iki ayda 500 bin ziyaretçi rekoru kırdı

Samsunlular, özellikle 50 bine yakın ürün çeşidi ve 7 yıl garanti nedeni ile mağazaya büyük ilgi gösterirken, en çok incelenen ürünler Samsung , Apple, Asus, Toshiba, Canon, Sony marka dizüstü bilgisayarlar, cep telefonları ve LED TV’ler oldu.

Piazza AVM’de 29 Mart günü yoğun katılım ile açılan Media Markt’a Samsunluların ilgisi 2 ay boyunca hiç kesilmeden devam etti. Samsun Media Markt Mağaza Genel Müdürü Burak Uluğaşkun, mağazanın açıldığı 29 Mart’tan itibaren 2 ay içinde 500 bin gibi rekor ziyaretçi geldiğini belirtti. Uluğaşkun, “Mağazamızda yer alan 50 bin çeşit ürün, tüm markalar için sunduğu  uzun garanti avantajı, fiyat garantisi, iade konusundaki koşulsuz hizmeti mağazaya olan ilgiyi daha da artırdı.  Samsunlular tüm markaların son teknoloji ürünlerini bir arada bulabildikleri için yoğun ilgi gösteriyorlar” dedi.

Samsun Media Markt’ın Karadeniz Bölgesi’nde en çok tercih edilen teknoloji mağazası olduğunu belirten Uluğaşkun, “Samsunlular özellikle Samsung , Apple, Asus, Toshıba, Canon, Sony cep telefonları, LED TV’ler ve dizüstü bilgisayarlara yoğun ilgi gösterdi. Biz de tüm ürünlerin son teknolojideki yeni modellerini mağazamızda bulunduruyoruz” diye konuştu.

Samsun’da Piazza AVM içerisinde 4000 metrekarelik bir alanda, 65 kişilik profesyonel satış ekibinin müşterilere hizmet verdiği Samsun Media Markt’ta yer alan Yeşil Konsept köşelerinde, A sınıfı enerji tasarrufu konusunda da tüketiciler bilinçlendiriliyor.

Media Markt Samsun Mağaza Genel Müdürü Burak Uluğaşkun Haberexen'in sorularını yanıtladı. İşte Samsun'da 2 ayda 500 bin ziyaretçi rekorunu kıran Media Markt hakkında merak edilenler:

Samsun halkının Media Markt’a ilgisi nasıl? Sizce neden Media Markt’ı tercih ediyorlar?

Mağazamız açılalı 2 ay oldu. 2 ayda kapılarımızda içeri 500 bin kişi girdi. Rekor kırdık. Çok keyifliyiz. Gördüğümüz ilgi bizleri mutlu ediyor.

Samsunlular’ın Media Markt’ı tercih etme sebebine gelince gözlemlerimize dayanarak şöyle söyleyebilirim; mağazamızda yaklaşık 50 bin çeşit ürün satışa sunuluyor. En yeni modeller dünya ile aynı anda mağazamızda raflardaki yerlerini alıyor. Tüm markalarımız için geçerli olan uzun garanti avantajı, fiyat garantisi, ürünleri deneyerek alma imkanı, iade konusundaki koşulsuz hizmetimiz mağazamıza olan ilgiyi artırıyor.

Samsun Media Markt Piazza AVM içerisinde 4000 metrekareye yayılmış durumdayız. Mağaza değil bir teknoloji AVM’si olduğumuzu iddia edebiliriz. Müşteriler, başka hiçbir teknoloji marketinde, hem bu kadar çok çeşit elektronik aletini hem de bu kadar çok çeşit beyaz eşyayı bir arada bulamıyor ve dolayısı ile karşılaştıramıyorlar. Bu ürünlerin yanı sıra masaj minderinden, aksesuarlara, tavadan DVD’ye kadar herşeyi biz de rahatlıkla bulabiliyorlar. Dolayısı ile Samsun’da rakipsiz olduğumuzu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Bunların yanı sıra nerede ise her hafta sonu mağazamızda bir etkinlik yapıyoruz. İmza gününden yarışmalara kadar yaptığımız bu etkinlikler de Samsunlular’ın çok ilgisini çekiyor, mağazamız şenleniyor.

1.En çok hangi ürün gruplarına ilgi oluyor?

Türkiye’de 2012 yılında satılan her beş teknoloji ürününden biri cep telefonu/akıllı telefon oldu. Bunun yanı sıra, hem 3D hem de Smart özelliğine sahip LED televizyonlar daha da büyüdü ve sektörün neredeyse yüzde 40’ına ulaştı. Özellikle akıllı telefonlar, tabletler, 3D LED televizyonlar ve beyaz eşya sektöründeki enerji verimliliği yüksek modeller ile teknolojik dönüşüm satışlarda lokomotif etkisi yaptı.

Samsun mağazamızda da, geçen 2 ayda gördük ki, tüketicinin tercihleri Türkiye’nin diğer illerindekilere çok benzer. Samsunlu teknoloji severler de en çok dizüstü bilgisayarlar, cep telefonları ve LED TV’lere ilgi gösterdiler.

2.Karadeniz’de ilk mağazayı açmak için neden Samsun’u seçtiniz, Karadeniz’de farklı illerde de mağaza açacak mısınız?

Sizlerin de bildiği gibi Samsun 1 milyon 250 bin nüfusu ve gelişmiş sanayisi ile Karadeniz’in en büyük kenti. Özellikle 19 Mayıs Üniversitesi’nin kentte bulunması genç ve dinamik bir nüfusu da beraberinde getiriyor. 19 Mayıs Üniversitesi’nde 42 bin öğrenci eğitim görüyor. Samsun da bizim Karadeniz Bölgesi’nde mağaza açmak için ilk tercihimiz oldu.

3.Media Markt Samsun mağazasında özellikle müşterilerin ilgisini çeken yeşil konsept köşelerden biraz bahseder misiniz?

Yeşil Konsept köşelerimizle, A sınıfı enerji tasarrufu konusunda müşterilerimizi bilinçlendirmeyi ve tüketici alışkanlıklarını değiştirmeyi hedefliyoruz. Tüketici tercihleri de yavaş yavaş enerji tasarrufu sağlayan ürünler yönünde değişim göstermeye başladı; A sınıfı enerji tasarruflu ürünlerin satışında her geçen gün daha da artış görülüyor.  Bu da gösteriyor ki tüketici enerji tasarrufu sağlayan ürünleri tercih etme konusunda bilinçleniyor. Biz de Media Markt olarak bu trendi çevreye katkı sağlayacak şekilde desteklemekten mutluluk duyuyoruz.

4.Dijital yaşam alanlarından bahseder misiniz?

Mağazamız içerisinde “Dijital Yaşam Alanı” olarak belirlediğimiz mekanda teknolojiyi müşterilerimize uygulamalı olarak anlatıyoruz. Özel eğitimli profesyonel ekibimiz ile kişisel, ofis, ev gibi farklı kullanım alanları olan ürünleri birbiri ile ilişkilendirmeyi anlatıyor, ürünlerin genelde bilinmediği için kullanılmayan özelliklerini tanıtıyoruz. Aslında pek çok ürünün özelliklerini kullanmayı insanlar bilmiyorlar, öğrendikçe bu ürünler insanların hayatlarını kolaylaştırır hale geliyorlar.

2-ayda-500-bin-rekor-ziyaretci1.jpg

2-ayda-500-bin-rekor-ziyaretci2.jpg

2-ayda-500-bin-rekor-ziyaretci3.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir