19 YIL SONRA ORTAYA CİNAYETİN SANIKLARINA CEZA YAĞDI

19 YIL SONRA ORTAYA CİNAYETİN SANIKLARINA CEZA YAĞDI
Samsun’da 19 yıl sonra ortaya çıkan cinayetle ilgili iki sanık müebbet hapis cezasına çarptırılırken, ölenin karısı ise beraat etti

Samsun’un Tekkeköy ilçesi Kutlukent Çırakman Mahallesi’nde 19 yıl önce çobanlık yapan 3 çocuk babası 31 yaşındaki Şaban Bayri’nin ailesi, öldürüldükten 1 yıl sonra 30 Ekim 1996 tarihinde Bayri’nin kaybolduğuna dair jandarmaya müracaatta bulundu. Kayıp başvurusundan sonra geçen 18 yıl içinde Şaban Bayri’den bir daha haber alınamadı. Bayri’nin eşi Habibe (49), daha sonra aynı mahallede ikamet eden Mehmet E. (46) ile evlendi. Tekkeköy İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ise olayın peşini bırakmadı. Jandarma, olayın cinayet olma ihtimali üzerinde durarak soruşturmayı derinleştirdi. Habibe ile evlenen Mehmet E.’nin kardeşi Musa E. (42), jandarmanın da sıkıştırması üzerine vicdan azabı çektiğini söyleyerek, Şaban Bayri’yi olay günü eşi Habibe’nin evden dışarı gönderdiğini anlatarak, "Ağabeyim Mehmet E. ile Şaban Bayri’yi otomobile aldık. Ben aracı kullanırken, ağabeyim de Şaban Bayri’yi eliyle boğarak öldürdü. Daha sonra Mehmet yaktı ve birlikte mısır tarlasına gömdük. Eşi Habibe’nin de bu olaylardan bilgisi vardı" iddiasında bulundu.
Olayla ilgili Habibe E., Mehmet E. ve Musa E., Tekkeköy İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gözaltına alındı. Musa E.’nin gösterdiği mısır tarlasında iş makinesi ile yapılan kazıda 19 yıl önce öldürülerek gömülen Şaban Bayri’nin cesedi bulundu. 12 Kasım 2014 tarihinde Samsun Adliyesi’ne sevk edilen Habibe E., Mehmet E. ve Musa E. tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. 3 kişi hakkında Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Uzun süre tutuklu kalan Habibe E. yargılama aşamasında tutuksuz yargılanmak üzere tahliye oldu.
Bugün görülen davanın son duruşmasında tutuklu sanıklar Mehmet E. ve Musa E. duruşmada hazır bulunurken, tutuksuz olarak yargılanan Habibe E. ise duruşmaya katılmadı. Habibe E.'nin son savunmasını avukatı yaptı.
Mehmet E., "Musa gerçekleri söylemiyor. Suçsuzum, beraatımı talep ediyorum" dedi.
Musa E. ise, "Bu olayı ben canım, çoluk çocuğumun hayatını tehlikeye atarak aydınlattım. Söyleyeceklerim bu kadar. Beraatımı istiyorum" diye konuştu.
Mahkemeye heyeti, Musa E. ve Mehmet E.'yi "iştirak halinde tasarlayarak adam öldürmek" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırırken, "cinayeti azmettirmek" suçundan yargılanan Habibe E.'nin ise beraatına karar verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Asayiş