19 günde 1919 ünite kan kampanyası tuttu

19 günde 1919 ünite kan kampanyası tuttu
19 günde 1919 ünite kan bağışı sloganı ile yola çıkan Samsun Kızılay Kan Merkezine Çarşamba Gençlik Merkezi Müdürlüğü de destek verdi. Çarşamba Tarihi Köprü girişinde kurulan standa kan bağışçılarından yoğun ilgi şaşırttı

Türk Kızılay'ı ve Çarşamba gençlik Merkezi iş birliğiyle 19 günde 1919 ünite kan bağışı sloganı ile başlatılan etkinlikte Çarşamba Zübeyde Hanım meydanı Tarihi Köprü girişine kurulan standa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Çarşamba Gençlik Merkezi ve Kızılay’ın işbirliğince gerçekleştirilen ve Batıyaka Tarihi Köprü girişinde yürütülen kan bağışı kampanyasına vatandaşların ilgisi şaşkınlık yarattı. Kan bağışında bulunmak üzere sıraya giren vatandaşların bağış için gerekli sağlık tetkikleri yapıldı. Kan bağışı yapmasında sakıncası bulunmayan vatandaşlardan kan alımları gerçekleştirildi. İki günde yapılan kan bağışı ile yüzlerin güldüğü ve vatandaşlardan yoğun ilgi olduğu belirtilirken yetkililer, "19 günde 1919 ünite kan bağışı sloganımızla 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramına kadar bağış çalışmalarımız sürecek. Gençlerin 19 Mayıs ruhunun da yansıtılması ile gençlerden daha fazla ilgi gördüğü çalışma da hedefe kolay ulaşılacağına inanıyoruz. Çünkü iki günde Çarşamba'dan gösterilen ilgi bizleri de şaşırttı. İnşallah hedefe ulaşacağız" dediler.

Bu arada Kızılay ve Çarşamba Gençlik Merkezi Müdürlüğü personellerinin organize ettiği kampanya etrafında Gençlik merkezinden gönüllü öğrencilerinde katılımıyla renkli görüntüler ortaya çıktı. Gönüllü öğrenciler stant yanında ki alan da şarkılar söylenip müzik icra ederek vatandaşların da ilgisini kazandı. Çarşambalı vatandaşlara kan vermenin önemi aksettirildi ve Gönüllü öğrencilerce çarşambalılara kan bağışının önemi ve neden bağış yapılması gerektiğini anlatan broşür dağıtıldı. Bu arada kan bağışında bulunan gönüllülere Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından bir şapka ve tişört hediye edildi.

kizilay-(1).jpgkizilay-(2).jpgkizilay-(3).jpgkizilay-(4).jpg

Haber- foto :Sezer ÇOBAN - Sema Nur KOÇAKER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber