19 Dünya Derecesi Kazandılar

19 Dünya Derecesi Kazandılar
Ordu Ünyede Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri okullarına kazandırdığı madalyalarla “Yılın Lisesi” oldu

13-16 Aralık 2023 tarihleri arasında düzenlenen İstanbul 20.Uluslararası Mutfak Günlerine katılan Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencileri ve usta öğreticileri, 5 gün boyunca bireysel ve ekip olarak yarışarak 8 Altın, 6 Gümüş, 5 Bronz madalya ile toplamda 19 dünya derecesi elde etti ve etkinliğe damgasını vurdu.

20. Uluslararası Gastronomi Festivaline katılan Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ekip olarak katıldığı Yılın Lisesi ve Modern Türk Mutfağı kategorilerinde Altın madalya alarak Dünya Birincisi olmayı başardı. Balık, Ana Yemek, Makarna, Pizza ve Tatlı kategorilerinde yarışan öğrenciler dünya dereceleri ile altın, gümüş ve bronz madalyalar elde etti. Okulun Usta Öğreticisi Soner Damar ise “Şefler Kuzu” kategorisinde dünya birinciliği ile altın madalya kazandı. Yarışma Ekibine Okul Koordinatör Müdür Yardımcısı Yaşar Fındık, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Rıza Çelik ve Atölye şefi Muharrem Con da eşlik etti.

“Öğrencilerimiz ve usta öğreticilerimizle gurur duyuyoruz”

Okullarında kazanılan başarı nedeniyle öğrenci ve usta öğreticileriyle gurur duyduklarını ifade eden Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Aydın, “Yarışmalar için yoğun bir hazırlık süreci geçirdik. Okulumuz birçok alanda olduğu gibi mesleki yarışmalarda da kalitesini ortaya koymuştur. Elde ettikleri bu başarılardan dolayı öğrencilerimizi ve usta öğreticimizi kutluyorum. Yılın Lisesi seçilerek dünya dereceleri elde eden öğrencilerimiz ve usta öğreticilerimizle gurur duyuyoruz” dedi.

Kaynak:İHLAS HABER AJANSI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Eğitim