169. Yıl Samsun’da kutlandı

169. Yıl Samsun’da kutlandı
Samsun'da, Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 169. yıl dönümü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen etkinliğe Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ufuk Ekinci, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Mehmet Gündal, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, birim amirleri, daire müdürleri ve polis okulu öğrencileri katıldı.

Programda açılış konuşmasını yapan İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, “Polis teşkilatımız yaklaşık 374 bin personeliyle ülkemizin her köşesinde vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşamasını sağlamak noktasında içinde bulunduğu her türlü zorluğu yenerek ve kendisini en kısa sürede yenileyerek büyük bir özveri ve fedakarlıkla çalışmaktadır. Emniyet teşkilatı suç ve suçlu ile mücadelede her türlü kanunsuzlukla olumsuz tutum ve davranışlara karşı, hukukun üstünlüğüne bağlı insan haklarına saygı temelinde toplumun değerlerini koruyup kollayan ve vatandaşların hak ve özgürlüklerini rahatlıkla kullanmalarını sağlamada ve sorumluluk alma noktasında örnek bir teşkilat olup ülkemizin gelişip büyümesine bağlı olarak kendisini devamlı yenileyerek su ve suçluyu takipte daha modern araç, gereç ve teknolojik donanımları kullanmaktadır” dedi.

 

“HAVA VE SU GİBİ GÜVENLİK HİZMETLERİ DE ÖNEMLİ VE DEĞERLİDİR”

Halkın huzur ve güven içerisinde yaşamını sürdürebilmesi için güvenlik hizmetlerinin büyük önem taşıdığının altını çizen Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "169 yıldır bu teşkilat halkın huzur ve güvenliği için çalışma yapan, güvenlik birimlerimizden birisidir. Türkiye’de güvenlik 3 kurumumuz tarafından yerine getirilmektedir. Bunlar Emniyet Genel Müdürlüğümüz, Jandarma Genel Komutanlığımız ve Sahil Güvenlik Komutanlığımızdır. Nüfusumuzun büyük bir çoğunluğu, yüzde 79’unun güvenlik hizmeti emniyet teşkilatı tarafından yerine getiriliyor. Halkın huzur ve güven içerisinde yaşamını sürdürebilmesi için güvenlik hizmetleri büyük önem taşıyor. Eğer bir bölgede ve noktada huzur ve güven ortamı yoksa, orada başka bir faaliyetten bahsetmek mümkün değildir. Hava ve su gibi güvenlik hizmetleri de önemli ve değerlidir. Bu bakımdan sunulan güvenlik hizmetleri o bölgede yaşayan insanların birçok faaliyetini yerine getirebilmesi, yaşamlarını sürdürebilmesi bakımından büyük önem taşımaktadır. Türkiye genelinde de halkın huzur ve güvenliği için mesai kavramına bağlı kalmaksızın her an ve her noktada ihtiyaç duyulduğunda koşan bir teşkilatımız var. Bu teşkilatımız geçmişte olduğu gibi bugün de ve bugünden sonra da çalışmalarına devam edecek” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Karadeniz