16+ 1'le İlçeler "AK" dedi

16+ 1le İlçeler AK dedi
16+ 1'le İlçeler "AK" dedi

AK Parti sandıktan çıkan sonucu Samsun' da Cumhuriyet Meydanında, Çarşamba'da ise Seçim Koordinasyon Merkezi ve İlçe binası çevresini adeta düğün bayram alanına çevirerek kutladı. Milletvekilleri ve bazı Belediye ve Başkanları Samsun Cumhuriyet Meydanına giderek kutlamalara katıldı açıklamalarda bulunurken, MHP ve CHP sessizliğe büründü

Yerel seçimlerde AK Parti sandıktan çıkan 16+1’lik zaferi önce Samsun Cumhuriyet Meydanı’nı karnaval alanına çevirerek kutladı. Meydanı dolduran binlerce kişi müzik eşliğinde halay çekerken partililer seçimden zaferle çıkmalarını havai fişek gösterileri ile coştu. Cumhuriyet Meydanında seçim sonrası tebrikleri kabul eden ve kutlamalar için partililerin huzuruna seçim otobüsü üzerine çıkarak konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Milletvekilleri Tülay Bakır - Mustafa Demir, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İlkadım İlçesi Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşcı, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur halkı selamladılar.

 

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ise (SKM) Seçim Koordinasyon Merkezi önünde seçim galibiyetini kutlamaya gelen vatandaşlara kısa bir konuşma yaparak kutladı. Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, SKM önünde vatandaşlara yaptığı konuşmasında, "Seçim sürecinde AK Parti olarak bizlere her yerde destek veren vermeyen herkese çok teşekkür ediyorum. Ama bu zaferin baş mimarı AK Parti Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Başbakanımız 25 Mart'ta Samsun' a gelerek yaptığı konuşma ile bu ateşi alevlendirmiştir. Çarşamba Belediye Başkanı olarak kendisine buradan teşekkür ediyor alınan galibiyetle kendisine selamlarımızı iletiyoruz. Bu süreçten sonra oy verdi vermedi demeden kaldığımız yerden aynı kararlılık ve azimle projelerimize ve çalışmalarımıza devam edeceğiz. Hepimize seçim sonuçlarımız hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Meydanında ise çok daha farklı bir etkinlik vardı. Meydanı dolduran binlerce kişinin karşısına ilk olarak İlkadım Belediye Başkanlığını kazanan Erdoğan Tok çıkarak kısa bir konuşma yaptı. İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “ Ülkede Erdoğan, İlkadım’da Erdoğan sloganı ile çıkmış olduğumuz bu yolda yağmur çamur demeden gecesini gündüzüne katan teşkilatımızın her kademesindeki herkese sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Erdoğan Tok, "Biz gelmedik kavga için, bizim işimiz sevgi için. Gönülleri yıkmaya değil gönülleri yapmaya geliyoruz. Bu nedenle önümüzdeki 5 yıl içerisinde birlik beraberlik içerisinde kimseyi ötekileştirmeden memleketçilik ayırımı yapmadan ‘yaratılanı severiz yaratandan ötürü’ düsturu ile hizmet vermek üzere yola çıktık.”

Erdoğan’ın ardından söz alan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, yaşanılan başarının birkaç günlük çalışma yada birkaç küçük tesadüfün eseri olmadığını tüm teşkilat ile gece gündüz yürütülen bir mücadelenin sonucu olduğunu söyledi.

Hiçbir başarının başlarını döndürmeyeceğini söyleyen Yılmaz sözlerine şöyle devam etti; “ Biz hiçbir başarıdan ötürü şımarmayız. Biz daha büyük başarılara layık olarak kendimizi görüyoruz. Bu başarılar bizim başımızı döndürürse siyasi rakiplerimizin incinmesine sebep oluruz. Biz asla ve asla başkasını incitmeyiz. Bizi incitmeye kalkarlar ise buna da meydan vermeyiz.” Yılmaz, elde edilen büyük başarının Türkiye genelinde AK Parti’nin ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın elde ettiği bir başarı olduğunu söyledi.

AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş;  25 Mart günü Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a AK Parti’yi zafere taşımak üzere söz verilen meydanda bugün zaferin kutlandığına dikkat çekerek; “Allah birliğimize huzurumuza mutluluğumuza kast edenlere fırsat vermedi.  CHP Genel Müdürü’nden itibaren çatlamalar başladı. Asarcık ilçemiz alamadığımız tek ilçemiz buradaki hemşerilerimiz bize haklarını helal etsinler. Biraz daha çalışsa idik onları da AK Parti’nin hizmetlerinden mahrum etmezdik” dedi. 

AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır, ise konuşmasında Ak Parti’nin ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın yenilmeye çalıştığını ifade ederek “O kadar da değil, yedirmeyiz” dedi.

Milletvekili Mustafa Demir ise konuşmasında“ Önümüzdeki beş yılın sonunda hiç seçim çalışması yapmamıza gerek kalmadan seçimleri yeniden kazanabilecek şekilde çalışacağız. Vatandaşımız Ak hizmetlerle buluşturacağız.” Dedi.

Son olarak söz alan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 25 Mart günü Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın ilçeleri istediğini hatırlatarak bir tanesi hariç hepsini aldıklarını ve Samsun’un başbakanına sahip çıktığını söyledi.

Kılıç; “ Samsun milli iradeye sahip çıktı. Samsun AK Parti’nin hizmetlerini en iyi şekilde almak istediğini haykırdı. Samsun önümüzdeki beş yıl bu kente çok büyük hizmetler yapacak kadroları bir arada tuttu onları ayırmadı. Bugün Samsun’da Ak Parti’ye oy verende kazanmıştır vermeyende kazanmıştır. Çünkü AK Parti belediyeciliğinin hizmetlerini tüm Samsun görecek" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan’ın 25 Mart günü Samsun mitinginin ardından havaalanına dönerken Tekkeköy İlçesi’nde önünün kesildiğini hatırlatan Bakan Kılıç; “O gün Tekkeköylüler başbakanlarında kendilerine de hitap etmesini istediler. Başbakanımız ise ‘ Siz Tekkeköy’ü alın ben size söz veriyorum Tekkeköy Belediyesi’nin önünde konuşacağım dedi. Şimdi siz Tekkeköy’ü aldınız inşallah başbakanımızda kısa bir zamanda Tekkeköy Belediyesi’nin önünde sizlere hitap edecek” diyerek başbakanın Tekkeköy meydanında halka kısa süre sonra hitap edeceğinin müjdesini verdi.

AK Parti cephesinde bunlar yaşanırken Muhalefet partilerinden CHP'de büyük bir sessizlik yaşanırken, MHP Çarşamba Belediye Başkan adayı İlyas Aydın ise Parti binasına çıkarak seçim sürecini değerlendirdi. Aydın, seçim sürecin boyunca iyi çalıştıklarını belirterek bu gece Çarşamba kazanmamış kaybetmiştir. Bunu ilerleyen günlerde hep birlikte göreceğiz. Her ne sonuç olursa olsun seçim sonuçları hayırlı olsun ifadelerini kullandığı belirtildi. 

samsun.20140331114701.jpg

carsamba.20140331114715.jpg

ayvacik.20140331114732.jpg

terme.20140331114745.jpg

salipazari.20140331114759.jpg

alacam.20140331115107.jpg

asarcik.20140331115115.jpg

atakum.20140331115125.jpg

bafra.20140331115205.jpg

canik.20140331115216.jpg

havza.20140331115227.jpg

ilkadim.20140331115235.jpg

kavak.20140331115246.jpg

ladik.20140331115254.jpg

ondokuzmayis.20140331115322.jpg

tekkekoy.20140331115331.jpg

vezirkopru.20140331115401.jpg

yakakent.20140331115410.jpg

HABER- FOTO: Engin ÇAĞATAY- Sema Nur KOÇAKER- Özge SAĞIR- Nazan KILCI- Kenan GÜN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber