1500 Samsunlu’nun İstanbul’da Coşkulu Kutlaması

1500 Samsunlu’nun İstanbul’da Coşkulu Kutlaması
Anadolu SAMDEF (Samsun Dernekler Federasyonu), 2.yaza merhaba gecesini, 19 Mayıs Atatürk’ü anma ve Gençlik Spor Bayramını kutlama amacıyla 20 Mayıs’ta İstanbul Büyükada’da Kartal Belediyesinin desteğiyle düzenledi

Programa, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Cumhuriyet Savcısı Ramazan Öksüz, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan, SAMKON Genel Başkanı Sezgin Gümüş, Asiyad Başkanı Osman Yılmaz ve SAMDEF’e bağlı 24 Dernek başkanı ile kardeş federasyon İstanbul Çarşamba Dernekler Federasyonu Başkanı Hayati Sözen katıldı. İstanbul Büyükada’da yapılan gece, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Programın açılışında konuşma yapan Anadolu Samsun Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Metin Şenel, geceye şu sözleriyle damgasını vurdu.

“Ülkemizde artan terör olaylarından dolayı şehitlerimiz için üzgünüz ancak bu vatanı bölmek isteyen, bizleri ürküterek sindirmek isteyen terör mensupları, bizler yaşadığımız ve var olduğumuz müddetçe hiçbir zaman emeline ulaşamayacaktır. Kurtuluş mücadelesinin başladığı şehir, kurtaran şehir olan Samsun adına bu ülkede son Samsun’lu kalana kadar bu vatan bölünmez ve Samsun’lu kimseye benzemez. Bu gecede buna en güzel örneklerden biridir.” Dedi.

Ayrıca bir çok sosyal yardım ve dayanışma faaliyetleri düzenleyen SAMDEF için amaçlarının İstanbul’da yaşayan Samsunlu vatandaşları ile Samsun’da ki vatandaşlar arasında koordinasyonu sağlamak ve bu geleneği gençlik kolları ve kadın kolları ile geleceğe taşımak olduğunu söyleyen Şenel bu bağlamda kendilerine bağlı bulunan derneklere her türlü desteği verdiklerini ve Samsunun kalkınması, tanınması amacıyla 30 Haziran 2008'de Samsunlu hemşerilerimizden oluşan yönetimle federasyonumuz hayata geçirilmiştir.' dedi.

Şenel, bu tür etkinlerin birlik ve beraberliğin sağlanmasına katkı sağladığına işaret ederek, Samsun'dan, İstanbul’dan ve Ankara’dan gelerek bizleri onurlandıran tüm misafirlerimize ve hemşehrilerimize şahsım ve yönetimim adına teşekkür ediyorum.'diye konuştu.

Konuşmasının ardından Şenel SAMDEF adına geceye katılan misafirlere ve SAMDEF’e bağlı 27 dernek başkanına plaket takdim etti.

Gaziosmanpaşa Kaymakamı Yaşar Karadeniz  plaketini alırken konuşmasındaki “siz federasyonsunuz ama boynuz kulağı geçmiş” sözleri ise ciddi anlamda fark edildi.

Şenel Kardeş federasyon olan ÇADEF Kadın kolları Başkanı Yeşim Sarıtaş tarafından başlatılan, SAMDEF’in de katkı ve desteği ile, Çarşamba İlçe Jandarma Merkez Karakol Komutanı Kd.Bçvş İsmail Karaköse’nin  yardımlarıyla hazırladıkları dikkatleri çeken bir sosyal sorumluk projesi olan  “minik duvarları yıkalım” yardım kampanyasını da gecede paylaştı.

Samsun’da bulunan 4 ceza evinde anneleriyle birlikte yaşamak zorunda olan masum çocuklar için kısıtlı  ortamlarını güzelleştirmek ve ihtiyaçlarını karşılamak  adına ilk desteği ÇADEF Kadın kollarına kendilerinin verdiğini söyleyen Şenel’e, SAMKON Genel Başkanı Sezgin Gümüş Bey’de gereken neyse destek olacaklarını söyleyerek eşlik etti. Yardımların ise Ramazan bayramından önce Samsun’a ulaştırılacağı açıklandı.

Konuşmaların ardından yerel sanatçılar Arif Şentürk, Hüseyin Şimşek, Şeyda Karadeniz, Didem Delen ve Kral TV’de Yılın En iyi Fantazi ödülünü alan Sibel Yıldırım sahne aldı.

Gecenin en güzel kareleri ise İstanbul Büyükada’ya davul ve zurnalar eşliğinde çıkartma yapan 1500 kadar Samsun’lu vatandaşların, gece boyunca ellerinden düşürmedikleri bayraklar ile 19 Mayıs Atatürk’ü anma ve Gençlik spor Bayramını coşkuyla kutlamaları oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir