14 seçmenli köyde 10 kişi muhtar adayının ailesinden

14 seçmenli köyde 10 kişi muhtar adayının ailesinden
Topuz, seçmenlerin çoğunluğu ailelerinden olduğu için 60 yıldır muhtarlığın kendi ailelerinde olduğunu belirtti

Amasya’nın Hamamözü ilçesinde 4 haneli 14 seçmeni bulunan Tekçam köyünde 3 dönemdir muhtarlık yapan ve 4. dönem muhtarlık için aday olan Süleyman Topuz, 14 seçmenin 10'u ailesinden olduğu için seçime rahat giriyor.

Kendisinin de üç dönemdir muhtarlık yaptığını söyleyen Topuz, "Üç dönemdir muhtarım. Bu dördüncü dönem tekrar aday oldum. Adaylığımın sebebi, evimizin halkı ile köyümüzde 14 seçmenimiz var. Bunlardan benimle 11 seçmen kendi evimizden. Ondan dolayı da rahatım. Ailemizin nüfusu kalabalık olmasından dolayı karşımda rakip yok. Kazanamayacağını bilince rakip çıkmıyor" dedi.

Ailelerinde muhtarlığın adeta babadan oğula geçtiğini ifade eden Topuz, şöyle devam etti:

"Babamın dedesinden bu yana 60 yıl öncesinden beri muhtarlık görevi bizim ailemizde. İnşallah dördüncü dönem adaylığım da biter, beşinci dönem adaylığım da biter. Sağlığımız elverdiği müddetçe muhtarlık görevini yapmaya çalışacağım. Benden sonra oğlumun muhtarlık görevine devam etmesini istiyorum. Çünkü babadan oğula bir meslek olarak, bir miras olarak devam etmesini istiyorum. Çünkü oyumuzun çoğunluğu aileden olduğu için sıkıntımız yok. Ondan dolayı muhtarlık görevini oğlumun ya da kızımın yapmasını istiyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir