14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü Kutlanıyor

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü Kutlanıyor
Samsun İl Tarım ve Orman Müdürümüz Nail Kırmacı’da 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında; en kısa ve dolambaçsız anlatımıyla çiftçinin, toprağı ekerek geçimini sağlayan kimse olduğunu belirtti.

Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu'nun kuruluş günü olan ve tüm dünyada çeşitli etkinliklere sahne olan 14 Mayıs, kuruluşa üye ülkelerde Dünya Çiftçiler Günü olarak kutlanmaktadır. Müdür Kırmacı yaptığı açıklamasında :  "Ülkemiz tarımsal nüfusun yoğunluklu olarak yaşadığı bir coğrafya üzerindedir. Klasik söylenişiyle yedi iklimin aynı anda yaşandığı ve bu anlamda geniş bir ürün çeşitliliği yelpazesine sahip olan memleketimizde toprakla ve tarımla uğraşan insanımız hiç de azımsanacak düzeyde değildir.

Düşünün ki çiftçinin ve köylünün olmadığı bir ülkede, tüm tarım ürünleri ve hayvansal ürünlerin fabrikalarda üretilebilmesi, insanoğlunun geldiği en son nokta olan 21. Yüzyıl teknolojisiyle bile mümkün müdür? Elbette hayır. Bugün Ay’a kısa seyahatler bile imkândâhilinde iken, hala bitkisel üretimin bir teknolojik alternatifi olmadığına göre; çiftçimizin kıymetini bilmek, hak ettiği saygıyı gösterirken de tarım camiası olarak görevimizin gereği olan desteği kendilerine vermek durumundayız. Bundan onur duyarız.

Katma değeri yüksek ürünler olan teknoloji üretimi alanında bir yandan sanayileşmemizi sürdürürken, önemli potansiyel ve çeşitliliğe sahip olan tarım sektörümüz de ülkemizdeki tüm kesimlerin destek ve gayretiyle her geçen gün gücüne güç katarak istenilen düzeye ulaşma yolundadır. Ülkemizde, toplam istihdamın büyük bir bölümünü oluşturan tarım sektöründe, önceki dönemlere göre azalmış da olsa halen bir takım sıkıntıların yaşandığı bilinen bir gerçektir.

Bakanlığımız, ülkemiz çiftçisinin sorunlarını çözmek, gelir düzeylerini artırmak, kaliteli ve sağlıklı ürün yetiştirmek amacıyla, ilgili kurum ve kuruluşlarıyla her geçen gün yapılan çalışmalarını artırmaktadır. Bu bağlamda biz tarım çalışanları; yaşımız, konumumuz, unvanımız her ne olursa olsun, çiftçilerimizi tarımsal bilgi anlamında desteklemekle mükellef olduğumuzu kabul etmekle birlikte, bir yandan da onlardan öğreneceğimiz çok şey olduğunun nezaket ve bilinciyle hizmet etmekteyiz.

Dünya Çiftçiler Günü olan 14 Mayıs'ın, çiftçilerimizin her yönden gelişmesine olumlu katkılar sağlamaya vesile olacağı inancıyla tüm çiftçilerimizin bu anlamlı gününü en içten duygularla kutluyorum. Gününüz kutlu, ürününüz bol ve bereketli olsun."

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir