13 yaşındaki hırsız 50 TL'yi düşürünce yakalandı

13 yaşındaki hırsız 50 TLyi düşürünce yakalandı
Eskişehir’de 13 yaşındaki çocuk hırsız, bir anlık boşluğu fırsat bilerek girdiği ve kasadan 3 bin 100 TL çalarak kaçtığı iş yerinde 50 TL'yi yere düşürünce esnaf tarafından kıskıvrak yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, İstiklal Mahallesi Şair Fuzuli Caddesi’nde bulunan bir iş yerini gözüne kestiren 13 yaşındaki A.C.A., suç çetesinin diğer üyeleri çevreyi gözetlerken esnaf Mustafa Delisoy’un marketten dışarı çıktığı anı fırsat bilerek içeri girdi ve kasada bulunan 3 bin 100 TL’yi çaldı. Kasadan uzaklaştığı sırada 50 TL'yi düşüren ve esnaf Delisoy’un içeri girdiğini fark eden çocuk hırsız, alkollü içeceklere baktığı bahanesini söyleyip dışarı çıksa da yakayı ele verdi. İş yeri sahibi tarafından yakalanan çocuğun yanında bıçak taşıdığı da tespit edildi.

Olay anını anlatan Mustafa Delisoy, “Güpegündüz saat 12.40 civarında bir anlık dışarıya çıkmamızı fırsat bilen 4 kişilik çeteden 3’ü dükkanı gözetliyor, çocuğu ise kullanıyorlar. Çocuğu akabinde hemen yakaladım. 4 kişi çocuğu vermek istemediler. Arkasından koştum, bize bıçak çektiler. Çocuğu yakaladım, buraya getirdim. Diğerleri kaçtı, sonra emniyet güçleri ile beraber çocuğun birini daha yakaladık. Emniyete gittiğimizde şüphelilerden bir diğerini daha getirdiler” dedi.

Çocuk hırsızın yaklaşık 400 tane suç kaydı olduğunu öğrendiğini anlatan Delisoy, “Üzülerek söylüyorum, daha 12-13 yaşında çocuğun 350-400 tane dosyası var ve çocuk için polis bile ‘Biz bir şey yapamayız, serbest bırakacağız’ diyor. Diğerleri de zaten azılı hırsızlar, bunlar tekrar salacaklar. Salmasalar da daha değişik cezalar verseler, bizim canımız yandı bari başka kimselerin canı yanmasın. 3 bin 100 TL kaybım var. Farklı yerlere de, bundan 10 gün önce bu caddede de yine bir esnaf arkadaşımızın dükkanına girmişler, 2-3 gün önce Hamamyolu Caddesinde çok büyük bir mağazayı patlatmışlar. Yani çok dosyaları var. Polisler bunların hepsini tanıyor ve nasıl bir adalet sistemi ile ceza vermiyorlar? Allah vermesin ben o sırada içeri girebilirdim. Ufacık çocuğun elinde 25 santimetrelik bıçak var. Çocuğun elinde bıçak olduğunu tahmin edemeyebilirdim, ‘Ne yapıyorsun?’ dediğimde bana bıçak sallayabilirdi. Nasıl salıyorlar ben hayret ediyorum. Başkalarının canı yanmasın istiyoruz. İnşallah adalet sistemi düzelir de gerekçeler yapılır” ifadelerini kullandı.

A.C.A., hırsızlık yaptığı sırada kendisini kimsenin görmediğini zannetse de iş yeri içinde bulunan güvenlik kameraları saniye saniye olay anını kaydetti. Görüntülerde A.C.A.’nin, iş yerinin boş bulduğu sırada girerek etrafı kolaçan ediyor, içeride her köşeyi kontrol ettikten sonra ise kasaya doğru ilerleyerek paraları alarak kasadan uzaklaşıyor. Bu sırada esnafın içeri girdiğini gören A.C.A.’nin alkollü içeceklere baktığını söyledikten sonra dükkandan çıkıyor. Görüntülerde, çocuk hırsızın yere düşürdüğü 50 TL’yi fark eden esnafın peşinden koşturduğu A.C.A.’yi yakalayıp kaçmaması için bayiye geri sokması yer alıyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Asayiş