“13. CUMHURBAŞKANI MERAL AKŞENER’DİR”

“13. CUMHURBAŞKANI MERAL AKŞENER’DİR”
İYİ Parti Çarşamba İlçe Başkanlığı ilçe genelinde yaptığı anket çalışmasının sonuçlarını paylaştı

İYİ Parti Çarşamba İlçe Başkanlığı binasında yapılan basın açıklamasında, partinin 25 Şubat- 10 Mart tarihleri arasında gerçekleştirdiği 3 bin kişinin katıldığı belirtildi. Anket istatistiklerini paylaşan İYİ Parti Çarşamba İlçe Başkan Yardımcısı Furkan Eren Özdemir, ankete katılan vatandaşların yaş aralığını, gelir dağılımını ve mesleğini partililere aktardı. Vatandaşlara yönelttikleri anket sorularında Çarşamba ilçesinin en önemli sorununun ne olduğuna cevap olarak en fazla İşsizlik cevabının verildiğini ifade eden Başkan Yardımcısı Özdemir, “Tarımın ve işsizlikle endeksli olduğunu düşünüyoruz. İnsanlar öldürülen Çarşamba tarımından dolayı, üretemez hale geldi ve aslında bundan dolayı işsiz kaldılar. Mesleği olan kesimin bile en büyük sorunu işsizlik olarak görmesi bizler için önemli bir detay.” dedi. Türkiye genelinde ki sorunun ne olduğunu sorduklarında cevap olarak Güvenlik/Terör sorunu olarak aldıklarını belirten Özdemir, “Ülkemizde malum Afrin’de sürdürülen mücadele sürecinde olmamız nedeniyle en büyük sorun güvenlik/terör olarak cevap buluyor. Vatandaşların sorun olarak gördükleri diğer konular ise İşsizlik, Demokrasi/Adalet, Eğitim ve yolsuzluk olarak sıralanıyor.” dedi.

img_9554.jpg
Bugün Yerel seçim olması halinde İYİ Parti’nin %15,74’lük bir oy oranına sahip olduğunu anlatan Özdemir, “Henüz adayımızın bile belli olmamasına rağmen, İYİ Parti Çarşamba İlçe Teşkilatı olarak 3 ay önce görev almamıza rağmen, vatandaşlarımızın %15’i İYİ Parti’ye oy vereceğini söylüyor. AK Parti’de 2014 seçiminde %61 olan oyu, bugün 50,66 civarına düşmüş. Burada da %11 civarında bir oy kaybı var. Diğer partilerde de oy kaybı yaşanmakta. Bu sonuçlar bizim için ciddi bir avantaj.” Şeklinde konuştu.

“13. CUMHURBAŞKANI MERAL AKŞENER’DİR”

Ankette, Cumhurbaşkanlığı seçiminde hangi ismi tercih edeceği sorusunda İYİ Parti olarak ciddi bir oy yüzdesi aldıklarını dile getiren Özdemir, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 43.22, Meral Akşener’in %27.77, İlker Başbuğ’un 8.91, Abdullah Gül’ün 7,01’lik bir oy payına sahip olduğunu, 13,08’lik pay ile ciddi bir kararsız kitlenin olduğunu aktardı. Meral Akşener’in Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna kalması halinde oy oranında ciddi bir artış yaşayabileceğini paylaşan Özdemir, “Araştırma sürecinde vatandaşlarla birebir konuşma imkanı bulduk. Onları dinleyip, sonuçları daha iyi değerlendirme imkanına sahip olduk. Tüm bu veriler ışığında rahatlıkla diyebilirim ki; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 13. Cumhurbaşkanı Meral Akşener’dir.” ifadelerini kullandı.

 

img_9559.jpg
İlçe Başkanı Rahman Çağrı Kılıç ve yönetim kurulu üyelerinin da katıldığı toplantı, anket sonuçlarının paylaşılmasının ardından sona erdi.

HABER: Nuri ŞEKER - Ayhan GONCA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Siyaset