12 yaşındaki Pelin’in yaşam mücadelesi

12 yaşındaki Pelin’in yaşam mücadelesi
Van’ın Başkale ilçesinde doğuştan fiziksel ve zihinsel engelli olan 12 yaşındaki Pelin Demirhan'a Kaymakam Murat Büyükköse sahip çıktı.

Başkale'nin Tepebaşı mahallesinde yaşayan 7 nüfuslu Demirhan ailesinin 12 yıl önce dünyaya gelen kızları Pelin'in doğuştan hem fiziksel hem de zihinsel engelli olması aileye zor günler yaşatıyor. Beş çocuk babası Tahir Demirhan, işsiz olduğunu ve kızı Pelin'in tedavisini yapamadığını belirterek kaymakamlığa başvurduğunu söyledi.

Ailenin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvurmasıyla harekete geçen yetkililer, Kaymakam Murat Büyükköse’nin talimatıyla aileye ve yatalak kızları Pelin'e sahip çıktı. Aileye gerekli maddi yardımlarda bulunan Kaymakam Büyükköse, Pelin'in tedavisi için gerekli yerlere gönderileceğini belirtti. Engelli kızına ve ailesine sahip çıkan Kaymakam Büyükköse’ye teşekkür eden Tahir Demirhan, kızı Pelin'in dişlerinde büyük ağrı olduğunu ve çok acı çektiğini kaydederek "Ben de vicdan azabı çekiyorum. Kızımın tam teşekküllü bir hastanede tedavi olması gerekiyor bunun için yardımseverlerden destek bekliyoruz" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir