12 Dev Adam, Dominik'i ezdi geçti!

12 Dev Adam, Dominiki ezdi geçti!
FIBA Dünya Kupası C Grubu'nda Türkiye, Dominik Cumhuriyeti'ni 77-64 mağlup ederek grup ikincisi olmayı başardı ve son 16'ya kaldı.

Türkiye maça Kerem Tunçeri, Sinan Güler, Cenk Akyol, Kerem Gönlüm, Ömer Aşık ilk beşiyle başladı. Yeni Zelanda'nın Finlandiya'yı 67-65 mağlup etmesiyle Son 16’ya kalması kesinleşen A milliler, maça bu rahatlıkla daha hızlı ve rahat başladı. Tempoyu yükselten ay-yıldızlılar, Kerem Tunçeri’nin liderliğinde ve pota altında Kerem Gönlüm, Ömer Aşık faktörüyle sayıya daha akıcı bir şekilde ulaşmaya başladı. İlk çeyrek, iki takımın karşılıklı basketleri sonucunda 14-13 Türkiye üstünlüğü ile sona erdi. Türkiye ikinci çeyreğe savunmayı öne çıkaran bir oyunla başladı. Hücumda oldukça akıcı bir performans sergileyen Türkiye, her atakta farkı arttırmaya devam etti. Tempoyu düşürmeyen ay-yıldızlılar, üst üste buldukları sayılarla ilk yarıyı 41-23 önde kapattı.

MİLLİLER, DOMİNİK'E ŞANS TANIMADI

İlk yarıda takımın en skorer oyuncusu 8 sayı ile Kerem Gönlüm’dü. Başantrenör Ergin Ataman ilk yarıda Türkiye kadrosundaki tüm oyunculara dakika verdi. Oyuna giren 12 oyuncumuzun dokuzu skora katkı yaptı. Asist kategorisinde Türkiye rakibine 14-5, ribaundlarda ise 21-13 üstünlük sağladı. İkinci yarıda temposunu düşürmeyen ve Garcia üzerinde yoğun savunmasını hafifletmeyen Türkiye, farkı korumaya başardı. Dominik Cumhuriyeti Liz ve Fortuna gibi farklı opsiyonlarla skor üretmeye çalışırken, Türkiye’nin hücumu bu turnuvada hiç olmadığı kadar rahat ve sonuca yönelikti. Ömer Aşık ve Kerem Gönlüm liderliğinde pota altından ve orta mesafeden skor üreten Türkiye, tempoyu yöneterek Dominik Cumhuriyeti’ne geri dönüş umudu vermedi. Rakibinin direncini her geçen dakika biraz daha kıran milliler üçüncü çeyreği de 60-41 önde kapattı. Maçın son çeyreğine Dominik Cumhuriyeti hızını arttırarak girdi. Farkı azaltmak için tempoyu yükselten rakibe karşı, soğukkanlı bir şekilde hücum ederek ve sete set hücumu tercih ederek cevap veren Türkiye, farkı korudu. Hücumda bulduğu şansları değerlendiren Türkiye, farkın daha fazla azalmasına izin vermedi ve karşılaşmayı 77-64 kazandı.

Türkiye adına maçın en skorer oyuncusu 15 sayı ile Oğuz Savaş oldu. Savaş aynı zamanda 6 ribaund ve 3 asist ile oynadı. Emir Preldzic 9 sayı-5 asist, Ömer Aşık 9 sayı-10 ribaund, Kerem Gönlüm 10 sayı-6 ribaund ile karşılaşmayı tamamladı. 

RAKİP AVUSTRALYA

Öte yandan milli takımımız son 16'da D Grubu'nu 3. tamamlayan Avustralya ile 7 Eylül Pazar günü karşı karşıya gelecek. 12 Dev Adam maçı kazanması halinde çeyrek finale yükselecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Spor