112 ACİL AMBULANSLARIN BÜYÜK BAŞARISI

112 ACİL AMBULANSLARIN BÜYÜK BAŞARISI
Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, 112 Acil ambulansların 10 dakika içersinde bütün olaylara ve bütün acil taleplere müdahale ederek yüzde 99 oranında başarı elde ettiklerini söyledi.

 

 

Sağlık Bakanlığı tarafından Samsun 112 İl Ambulans Servisi’ne gönderilen 4 adet kar ambulansı, 1 adet yoğun bakım ambulansı ve 1 adet kar paletli ambulansı olmak üzere toplam 6 ambulans araçların devir teslim töreni 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliği’nde yapıldı. Devir teslim törenine Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, Halk Sağlığı Müdürü Uzm.Dr. Ertan Uzun, İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Ömer Barış Çankaya ve sağlık çalışanları katıldı.
  Anahtar devir teslim töreni öncesi konuşan Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, “Samsun’da 30 tane acil sağlık hizmetleri istasyonumuz ve 1 tanede helikopter ambulansımız ile Samsun halkımıza hizmet vermeye devam ediyoruz. Yeni aldığımız 6 tane ambulansımız ile halkımıza daha da iyi hizmetler götürmeye çalışacağız” dedi.

  YÜZDE 99 BAŞARI
  Ambulansların ilk 10 dakika içersinde merkezdeki bütün olaylara ve bütün acil taleplere yüzde 99 oranında müdahale ettiğini belirten Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, “2012 yılında Samsun’da 112 Acil merkezimizi toplam itibariyle 80 bin 853 vakaya müdahale edilmiş. Aylar itibariyle baktığımızda en düşük müdahale Şubat ayında 6 bin 197 olaya intikal edilmiş. En yüksek ay ise Temmuz ayıdır. Bu da 7 bin 437 olaya müdahale edilmiş. Özellikle kent merkezinde ve kırsalda 112 Acil istasyonumuzun kendisine hedef koyduğu belirli çalışmalar var. Bunlardan en önemlisi kent merkezinde 1 vakaya en geç 10 dakika içersinde müdahale edebilme hedefi koymuştur. Kırsalda da 1 vakaya en geç 30 dakika içersinde müdahale edebilme hedefi koymuştur. Bu 2012 yılında kent merkezinde ilk 10 dakika içersinde müdahale edilen vaka sayımız ile birlikte oranımız yüzde 99’dur. Yani yüzde 99 oranında 10 dakika içersinde bütün olaylara, bütün acil taleplere müdahale edilmiştir. Kırsalda da bu oran yüzde 96’dır. Yani kırsalda da aynı başarıyı belirli ölçüde yerine getirmiştir” diye konuştu.
  Samsun’daki helikopter ambulansının 2010 yılından bugüne kadar toplamda 627 olaya müdahale ettiğini ifade eden Aksoy, “Samsun’da konuşlanmış olan helikopter alınımız var. Helikopter ambulansımız 2010 yılında 193 vakaya müdahale etmiş, 2011 yılında 199, 2012 yılında da 222, 2013 yılının ocak ve şubat ayları arasında da şuana kadar 13 olaya, toplamda ise 627 olaya müdahale etmişlerdir. Bugün burada hizmete vereceğimiz ambulansların toplam tutarı 932 bin 850 liralık bedeli var. Biz 112 acil istasyonunu İl Özel İdaresi olarak da destekliyoruz. Geçen yıl 7 ambulans alarak da desteklemiştik. Bugüne kadar İl Özel İdaresi’nden alınarak 112 Acil istasyonuna teslim edilen ambulans sayısı ise 19’dur. 2013 yılı bütçesinde de 2 adet ambulans öngörüldü” şeklinde konuştu.

  GEREKSİZ ARAMALAR MEŞGUL EDİYOR
  Vatandaşların 112 acil istasyonlarını gereksiz yere aramamalarını isteyen Aksoy, “112 Acil istasyonu insanların en zor anlarında onlara ulaşan ve dakikaların önemli olduğu anlarda sunulan bir hizmettir. Samsun’da da 112 acil hizmetleri büyük önem taşıyor. 112 acil istasyonunda önemsiz ve gereksiz aramalarda olabiliyor. Bunlar 112 acil istasyonlarının meşgul edilmesine, daha acil durumda olan bazı insanların buraya gecikmeli ulaşmasına neden olabiliyor. Bu bakımdan 112 acil istasyonları gereksiz yere aranmamasını istiyoruz. Temennimiz vatandaşımızın herhangi bir ihtiyacı olduğunda bunu hemen ulaşabileceği bir şekilde buraya aktarması ve buradaki arkadaşlarımızın da bu yönüyle hemen ihtiyaç duyulan noktaya intikallerinin sağlanmasıdır” ifadelerini kullandı.   Konuşmaların ardından Sağlık Bakanlığı’ndan gelen 6 ambulansın anahtarları Vali Aksoy tarafından sürücülerine verildi ve ardından Vali Aksoy, yeni gelen ambulansları inceledi. 

 

kaynak:ekipgazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Sağlık