100. Yıl Gezici Müzesi Sinop’ta

100. Yıl Gezici Müzesi Sinop’ta
Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün organizasyonu ile 'Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi' Sinop’a geldi

Gezici TIR için Sinop Valiliği önünde açılış töreni düzenlendi. Törene Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, Garnizon Komutanı J. Albay Şefaattin Serten, Belediye Başkan Vekili Ahmet Ustabaş, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Uysal, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, Basın Yayın ve Enformasyon Samsun İl Müdürü Tahsin Bayar, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, STK temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından 100. Yıl Gezici Müzesi ziyaret edildi. Gezi sonrası konuşan Vali Köşger, "Çanakkale bizim tarihimizdeki dönüm noktalarından birisi. Türk'ün ateşle imtihan edildiği bir destan yazarak yine altın harflerle adını yazdırarak kazandığı bir zafer Çanakkale. Biz genç kuşaklara, kendimize maalesef Çanakkale Savaşı'nın önemini yeterince anlatamıyoruz. Aslında her bir öğrenciyi her yıl Çanakkale’ye götürüp gezdirmek lazım o ruhu yaşatmak için. Bu toprak nasıl vatanlaştı, bu toprak nasıl vatan olarak devam etmekte ve kimlerin bunda emeği var bunları görmek açısından gençlerimizi oraya götürüp o atmosferi yaşatmak lazım" dedi.

Konuşmasının sonunda Köşger, Sinoplulara seslenerek şunları söyledi:

"Ben Sinopluların bu fırsatı kaçırmadan burada yerinde görmelerini tavsiye ediyorum. Yani ne zor koşullarda karşı taraftaki düşman kuvvetlerinin ne kadar teknolojik üstünlüğe sahipken bizim ne zorluklarla bu savaşı kazandığımızı gösteren küçük bir numune bu gelen ayağımıza. Ben bu işe emeği geçenlere teşekkür ediyorum ve Sinoplulara da bu müzeyi kaçırmadan gezmelerini tavsiye ediyorum."

Gezici müze sorumlusu emekli Astsubay Şayan Avcı müze ile ilgili bilgi verdi. Avcı, "Şehitler diyarından Anadolu’ya sloganıyla çıkmış olduğumuz yolculuğumuzun 55. durağında Sinop’ta Sinop halkına, Sinop öğrencilerine müzemizi tanıtmak istiyoruz. Müzemiz 4 bin malzemeden meydana gelmektedir. Şuan 55. ilimizdeyiz. Gezilerimize doğudan başladık. İç Anadolu, Ege, Akdeniz, Trakya ve en son Karadeniz Bölgesi de gezilecek, yıl sonunda Ankara’da tamamlanacak. Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü adına sözleşmeli olarak yıl sonuna kadar müzemizi gezdiriyoruz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz