İBRAHİM FETHİ SEL

İBRAHİM FETHİ SEL

100 YILLIK TEORİ VE PRATİK

100 YILLIK TEORİ VE PRATİK

Hayat sürekli akıp gidiyor  dünya aynı dünyada olsa,Dönüş hızı aynı olan dünyamız hızlı dönüyor. Dünya, kendi etrafında 23 saat 56 dakika 4 saniyede bir döner. Dünya'nın kendi etrafında dönüş hızı saatte 1670 kilometredir. Güneşin etrafındaki dönüş hızı ise yaklaşık olarak saatte 107 bin km. olarak hesaplanmıştır.

Saatte bildiğimiz alınabilecek en fazla hız üzerinden düşünmeye başladığımızda bildiğimiz rakamların çok üstesinde rakamlarla karşılaşıyoruz .

Saatte otomobille en fazla 250 km hızla 250 km gidebiliriz,uçakla bu rakam 700 km bulabilir.Bir roketle bunu yaparsak 8000-10000 km mesafe alabiliriz.

O yüzden dünya çok hızlı dönüyor diyorum ve biz bunu hissetmiyoruz.Bunu bir kenara not ederek yazımıza devam edelim.

1923 yılında kurulmuş Çarşambasporumuz yeşil beyaz renklerle çıktığı bu serüvende bu gün vardığı yer açısından değerlendirildiğinde  100 yıla ramak kalmış demektir.

2.lig ve 3 ligde uzun yıllar yer alarak  şehirde bir marka haline gelmiş Ülke çapında ses getirecek müsabakalara ev sahipliği yapmıştır.

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav ve Eski Sağlık Bakanlarımızdan Yıldırım Aktuna’nın  Bakırköy maçı için sahamızda yerlerini aldığını dün gibi hatırlıyorum.Bu örnekler çoğaltılabilir.

 Menteşoğlu kardeşler döneminde Ülke çapında ses getirişimiz başlı başına değerlendirilmesi gereken bir dönem aslında.

 Bunlar yazı yazarken hafızamdan süzülenler,Çarşambaspor bu güzel mazisi içinde şehirle birlikte bir hafta sonu klasiği gibi Pazar yerindeki  stadyumunda  vatandaşla buluşmuş,sevinmiş,üzülmüş.

Ve su gibi akan zaman alıp gelmiş Dünyanın bu hızı dönüşü içerisinde 2021 yılı Aralık ayına dayanmış.100 yıllık zaman dilimi su gibi akıp geçmiş.

Çarşambaspor yine yoluna devam etmede ve 3.ligde Düzcesporla önemli bir lig maçına çıkma zamanına erişmiş.Kağıt üstünde favori gözüken liğ lideri bir Düzcespor gerçeği var ama, karşısında 100 yıllık bir mazinin yansıdığı Çarşambaspor gerçeği.

Sahada kimin yer aldığından ziyade o formayı giyenlerin onun hakkını verme mücadelesine dönüştüğünde bizi burada yenebilecek hiçbir takımın olmadığını düşünüyorum grubumuzda.

Zaten kaliteli ayaklarımız var bir türlü bir araya getirip uyumlaştıramadığımız inşallah bu maçta o uyumu yakalayarak galip gelmeyi başaracağız,

Futbolcu arkadaşlarımızın bunu başarabileceklerine inanıyorum ama arkalarında ciddi bir seyirci desteği olmalı , seyircilerimizde inşallah teveccüh göstererek maçtaki yerlerini alacaklardır  ve Çarşambaspor yönetiminin oluşturacağı yeni yol haritasına katkı vereceklerdir inancındayım.

Sağlıklı ve spor dolu günler diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İBRAHİM FETHİ SEL Arşivi