100. yıla özel sanat galerisi

100. yıla özel sanat galerisi
Çarşamba’da 17. ve 18. Yüzyıllarda Osmanlı’da önemli bir yere sahip olan tarihi ‘Gelin Hamamı’, Cumhuriyetin 100. Yıldönümüne ithafen sanat galerisine dönüştürüldü

Sungurlu Mahallesinde bulunan Tarihi Gelin Hamamı, Çarşamba Belediyesi’nin çalışmaları sonucunda Cumhuriyetin 100. Yıldönümüne ithafen sanat galerisine dönüştürüldü.

1-001.jpg

Gerçekleştirilen geniş katılımlı törenle açılan Ferhan Şensoy Sanat Galerisi’nde konuşmacılar katılımcılara önemli veriler aktardı.

2.jpg

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında ilçemizde 2 önemli açılışı gerçekleştirmiş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Türkiye’nin AVM içerisindeki en kapsamlı halk kütüphanesi olan Çarşamba Halk Kütüphanemizin ve Ferhan Şensoy Sanat Galerimizin açılışlarını gerçekleştirdik. Ferhan Şensoy Sanat Galerimizin açılışını ve Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına özel; Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Elemanlarının eserlerinin yer aldığı "Açılış Sergimiz” ile yaptık. Çarşamba'mızın yetiştirdiği değerli sanatı insanı, hemşehrimiz, uzun yıllar Çarşamba Belediye Başkanlığımızı da yapmış olan Cemil Şensoy'un oğlu, Ferhan Şensoy'un ismini de ilçemizde yaşatmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kendisine rahmet, kıymetli ailesine sabır dileklerimi bir kez daha iletiyorum. İnşallah hayata geçirdiğimiz bu merkez ile sanatın kalbi Çarşamba'mızda atmaya devam edecek” dedi.

3.jpg

Çarşamba ilçe Kaymakamı Şükrü Yıldırım yaptığı konuşmada Çarşamba’da böyle bir projenin hayata geçmesinden dolayı yaşadığı mutluluğu dile getirdi.

5.jpg

Açılış töreni katılımcıların açılış kurdelesinin kesimi ve OMÜ’nün Sanat Tarihi bölümü öğretim görevlilerine verilen hediyelerle sonlandı.

6-001.jpg

7-002.jpg

HABER:İSMAİL TEMİZ

Kaynak:İsmail Temiz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber