10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlandı

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlandı
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Çarşamba’da çeşitli etkinliklerle kutlandı

 

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Çarşamba’da çeşitli etkinliklerle kutlanırken ilk olarak Ak Parti Çarşamba İlçe Başkanı Mehmet Köse parti binasında ağırladığı gazetecilerle bir süre görüştükten sonra ikramda bulundu.

HABER-FOTO: SERKAN KARAHAN

Mehmet Köse burada yaptığı açıklamada, gazeteciliğin çok değerli bir meslek olduğunu kaydederken, siyasi çalışmaları sürecinde sürekli gazetecilerle birlikte olduklarını aslında kendileri ile ‘Mesai’ arkadaşları olduklarını dile getirdi. Gezetecilerin gazeteciler gününü kutlayan Köse gazetecilere kalem hediye etti.

CHP ilçe Başkanlığı Gazetemizi ziyaret etti

Gazeteciler günü dolayısıyla CHP Çarşamba ilçe Başkanlığı gazetemize ziyarette bulunarak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. CHP Çarşamba İlçe Başkanı Sinan Yaşar ve ilçe yönetim kurulu üyelerinin katıldığı ziyarette, Sinan Yaşar, basının özgür bir çalışma ortamı olmadığının altını çizdi.

Yaşar, gazeteciliğin günümüzde baskı ortamının içine hapsediliğini ve özgür basın kavramının tarih olduğunu belirtirken her ne kadar tehtid içinde olsalar bile özgür kalemlerin hala var olduğunu dile getirdi.

Caner Yıldız kutlamada bulundu

Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız’da günün anlam ve önemine dair bir açıklamada bulundu. Yıldız yaptığı açıklamada, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bütün gazetecilerin gazeteciler gününü kutluyorum. Basın demokrasilerin vazgeçilmez bir parçasıdır. Özgür bir basın olmadıkça demorasilerden bahsedilemez. Özgür basın demoratik ülkelerde en önemli kriterlerden bir tanesi. Gazetecilik çok yorucu meslek ve maddi getirisi buna oranla yetersiz bir meslek. Özellikle bu işi yapan muhabir arkadaşlar büyük bir özveri ile çalışıyorlar onları ayrıca kutluyorum” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber