‘10 Ağustos Örnek Olacak’

‘10 Ağustos Örnek Olacak’
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti İl Başkanlığı’nın, 54. Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı sonrasında düzenlediği parti iftar programına katıldı

Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde gerçekleşen programda bir konuşma yapan Başkan Yılmaz, 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçiminin Dünya siyaseti ve Dünya’daki demokrasi hareketi için dönüm noktası olacağını söyledi.

AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, eski milletvekilleri Fatih Öztürk, Musa Uzunkaya ve Birnur Şahinoğlu, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ile partinin kuruluşundan itibaren emeği geçmiş olan parti üyelerinin katıldığı iftar yemeğinde partililere hitap eden Başkan Yılmaz, toplantıya ve iftara katılan partililere teşekkür etti. Başkan Yılmaz, "Bu gün toplantımıza gelerek geniş katılım gösteren arkadaşlarımızdan Allah razı olsun. Her akşam bir ilçemizde hemşerilerimizle birlikte Ramazan’ın ruhuna ve amacına yönelik iftar sofralarında duygularımızı, düşüncelerimizi, sevgimizi ve yüreğimizi ortaya koyuyoruz. Sofralarımızda Allah ne verdiyse beraber paylaşarak Ramazan ayını güzellikleriyle geçiriyoruz ‘’ dedi.

Filistin’de devam İsrail Zulmüne de değinen Başkan Yılmaz, "Biz ülkemizde iftar sofralarında Ramazan’ın güzelliğini huzur içinde hissediyoruz. Ama hissedemeyen Gazze’deki Müslüman kardeşlerimiz, şehit olan Müslüman kardeşlerimiz için yüreğimiz sızlıyor, bundan da öteye kan ağlıyor. Allah bu kanı akıtan zalimlere de bunun hesabını sorsun. Allahım onların da başına belaların en büyüğünü getirsin. Şehit olan çocuk, kadın ve günahı olmayan silahsız Gazze’li vatandaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum. Bu sıkıntılı günlerde orada bu mücadeleyi veren Gazze’li kardeşlerimize Allah’tan kolaylıklar diliyorum."şeklinde konuştu.

10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçiminin önemine de değinen Başkan Yılmaz, şunları söyledi; "Başbakanımızı Cumhurbaşkanlığı makamına taşıyacak seçim gerçekleşecek. Önümüzde az bir zaman kaldı. Bu süreç içinde biraz daha gayretle bu seçimin gereğini hep beraber yaparsak, Başbakanımıza karşı vefa borcumuzun en güzel örneğini göstermiş oluruz. Bu güne kadar girdiği bütün seçimlerden başarıyla çıkmış olan Başbakanımız, bizi de aday gösterirken, bizi de bu kulvarlarda koşturuyor. Bu seçimde sayın Başbakanımızla birlikte biz de ona olan vefa borcumuzu ödemek için koşmuş olacağız. Ama daha da ötesinde, başka bir şeyi de gerçekleştirmiş oluyoruz. Ona vefa borcumuzu öderken Türkiye’de ilk defa halk, kendi oylarıyla Cumhurbaşkanını seçecek. Bununla gerçekten halk iktidarı olacak. Bu belki de Dünya’da bütün mazlum ülkelere de örnek olacak bir seçim olacak. Dünya siyasetinde, dünyadaki demokrasi hareketinde adeta bir dönüm noktası olacak. O bakımdan bu seçimde elimizden geleni yapmalıyız.’’
İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir