1. Ardıç Yayla Şenlikleri büyüledi

1. Ardıç Yayla Şenlikleri büyüledi
Ayvacık İlçesi Ardıç Mahallesi Yayla Şenlikleri Ardıç Mahallesi Yaylasında beklenenden fala katılımla kutlandı. İlk kez düzenlenen festivalin geleneksel hale getirilmesi düşünülüyor.

Ayvacık İlçesinin en yüksek Mahallelerinden olan Ardıç Mahallesi bu yıl farklı bir heyecanı yaşadı. Ardıç Mahallesinde doğup büyüyen Diyanet İşleri Başkanlığında görevli Diyanet Hizmetleri Genel Müdürü  Yaşar Yiğit, Çarşamba Cumhuriyet Okulu Müdür Yardımcısı İsmail Yiğit, Birey Dershanesi Kurucusu Süleyman Çakır ve Ardıç' tan bazı isimlerin katkı ve desteği ile ilk kez kutlanan Ardıç Yayla Şenlikleri dikkat çekti. Festivalin yıllardır hayal edilen ancak bir türlü başarılamayan festival olduğunu dile getiren İsmail Yiğit, Önümüzde ki yıllarda bu festivali Geleneksel hale getirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Ardıç Mahallesi 1. Yayla Şenlikleri  gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürerken şenliklerle ilgili olarak İsmail Yiğit açıklamasında, "Öncelikle buraya kadar geldiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Ardıçlıların yıllardır hayali olan bir şenliği gerçekleştirmenin heyecanı ve gururunu yaşıyoruz. Bu şenliği gerçekleştirmek büyük bir onur oldu ve inşallah hep birlikte daha da iyi olacak. Bu şenliğin oluşmasında Samsun Valimiz Hüseyin Aksoy'un, teşvikleri, köyümüzün yetiştirdiği ses sanatçısı Ali Seven, Diyanet Hizmetleri Genel Müdürü  Yaşar Yiğit, Birey Dershanesi Kurucusu Süleyman Çakır ve Mustafa Yiğit hocalarımız gibi isimlerle arkadaşlarımızın destekleri ile bir komite oluşturup,  köyümüzün insanlarını bir araya getirip tanıştırmak, kaynaştırmak istedik. Umarım bunu başarırız ve güzel olur. Bizler güzel olması için uğraşıyoruz.  köyümüzün meşhur olan keşkeğimizi, fındıklarımızı tanıtmak için çalışacağız. Ama Türkiye'nin dört fırıncısından birisi Ardıç'lıdır. Bunu da bir araya toplamaya çalışıyoruz. Ayrıca Barajla birlikte Köyümüz gelişmiştir. Bu baraj sayesinde bizim insanlarımıza katkısı çok büyük. Bu vesile ile bu barajı yapanlardan, emek verenlerden Allah razı olsun" dedi.

Ardıç Mahallesi Yaylasında, muhteşem doğa güzellikleri içinde ilk kez kutlanan 1. Ardıç Yayla Şenlikleri için günler öncesinde başlayan çalışmalar sonunda Pazar günü gerçekleştirilen şenliklere Ardıç Mahallesinde doğup büyüyen ve Şenliklerin en büyük destekçilerinden olan Yerel sanatçı Ali Seven sahne aldı. Seven akşam saatlerinde şenliklere katılan misafirlere birbirinden güzel türkülerle doyumsuz bir gece yaşattı. Yine şenliklerde Samsun ABS Gösteri grubu sabahın erken saatlerinden itibaren Şenlik alanında bir birinden güzel gösterilerle şenliklere katılan özellikle çocuk ve bayanlara neşeli bir gün geçirmelerini sağladı.

Ardıç Mahallesi 1. Geleneksel Yayla Şenliklerine Ayvacık Belediye Meclis Üyeleri Ali Yiğit, Yılmaz Ersoy'un yanı sıra   çok sayıda siyasi ve sivil tolum örgüt yöneticileri ile çok sayıda misafirler katıldı.

AHBER-FOTO: Nuri Oğuzhan ŞEKER- Nevzat AKKAYA

FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber