1 kilo fındığa 1 kilo hamsi

1 kilo fındığa 1 kilo hamsi
Hamsi ve fındık. İkisi de Karadeniz insanının olmazsa olmazları arasında. Bu günlerde hiç olmayan bir şey oldu ve yıllardır ilk kez hamsinin kilogram fiyatı fındığın kilogram fiyatının üzerine çıktı. Bu durum fındık üreticisini üzerken, balıkçılar ise bu

Trabzon'un Çarşıbaşı ilçesinde bir balıkçı fındık fiyatlarının düşmesini, hamsi fiyatının da yükselmesini fırsat bilerek 1 kilogram fındığa bir kilogram fındık kampanyası başlattı. Ancak balıkçı Osman Doğru (45), 1 kilo fındık getirene 1 kilo hamsi vererek kar mı yoksa zarar mı ettiğini bilmediğini söylüyor.

10 TL'lik hamsinin kilogram fiyatını pahalı bulan vatandaşlara alternatif olarak kilogram fiyatı 9,5 TL olan 1 kilogram fındık getirmeleri karşılığında hamsi verdiğini belirten Doğru, “Çarşıbaşı ilçemiz fındık ve balıkçılıkla geçinen bir yer. Hamsi ile fındık olmazsa olmazlarımızdandır. Karadeniz’de en çok balıkçı teknesinin bulunduğu bir yer Çarşıbaşı ilçemiz. Son günlerde hamsinin fiyatının 10 TL’nin üzerine çıkması fındığın ise 10 TL’nin altına düşmesi bizleri kadar vatandaşları da üzdü. Esnaf olarak hamsiyi pahalı aldığımız için biz de bunu müşteriye yansıtmak durumunda kalıyoruz. Durum böyle olunca ben de 1 kilogram fındık getirene 1 kilogram hamsi vermeye başladım" dedi.

"Önceleri pek rağbet görmedi ancak sonradan müşterilerim bunu benimsedi" diyen Doğru "Vatandaşlar bize hamsi fındığın üstüne çıktı alamıyoruz diye serzenişte bulunuyor 'Fındık 9-9.5 TL, hamsi neden 10 TL' diyordu. Vatandaş bize 'fındığım para etmiyor ki hamsi alayım' demeye başlayınca biz de kendilerine bu alternatifi sunmaya başladık. 'Hamsi fındığın üstüne çıktı, 1 kilo fındık getirene 1 kilo hamsi veriyorum' diye yazı yazdım. Buna karşılık 50 kuruş zarar ediyorum. Bugün yaklaşık 40 kilogram fındık topladım. Daha sonra bunları paraya çevirmeyi düşünüyorum. Fındık yukarı çıkarsa kar edeceğim aşağı düşerse zarar edeceğim. Daha önce fındığın kilosu 14.5-15 TL idi bunun karşılığında da o dönemde 6 kilogram kadar hamsi alınırdı. Şimdi 1 kilogram fındık vererek 1 kilogram hamsi zor alıyor. Halkımız şu an tedirgin. Ben de tedirginim. Kar mı ettim yoksa zarar mı ettiğim ileri ki günlerde belli olacak" şeklinde konuştu.
Vatandaşlar ise şu ana kadar ilk kez hamsinin fiyatının fındık fiyatını yakaladığını, bu durumdan olumsuz etkilendiklerini söylediler.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir