Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

1 Kasım’a bir gün kaldı.

1 Kasım’a bir gün kaldı.

Biliyorsunuz AK Parti de aday adaylık müracaatları bu tarihte sona eriyor.

Bu tarihe kadar AK Parti ilçe teşkilatında olan veya dışardan Belediye Meclis Üyeliğini isteyenlerin müracaatları alınarak meclis üyeliliği listeleri de oluşturuluyor.

AK Parti İlçe teşkilatı Belediye Başkan Aday adayı her kim olursa olsun teşkilatla uyum içinde çalışacak gelecek 4 yılın kadrosunu bu süreçte belirlemeyi hedefliyor.

Sonra ki süreçte sanırım eksik görülen yerlere takviyeler yapılarak çalışmalar sürdürülecek.

Ankara bazlı gelen bilgilere göre ise Çarşamba ilçe teşkilatında Belediye Başkan aday adaylığüı için resmen Başkan Dündar aday adayı. Başka yok.

Ama diğer taraftan İlçe Başkanı Köse’yi destekleyenler ise, “O aday adayı olmasa da, istifa etmese de bizim adayımız Köse” diyerek anketler de ve temayülde duruşlarını ve ısrarlarını sürdürüyorlar.

Bu sürece dahil olmak üzere adını duyduğumuz İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Ayhan Keleş’in ise istifa ederek aday adaylığını açıklamasının an meselesi olduğu belirtilse de Köse’nin adaylığının gündem de olması nedeni ile bu açıklamayı yapmaması da büyük olasılık olarak görülüyor.

Keleş, ciddi ciddi Başkanlık için çalışma yaparken siyasi arena da özellikle Samsun genelinde AK Parti İlçe ve Büyükşehir Belediye aday adaylıkları için isimleri dolaşan ve çok sayıda aday adayına rağmen başta İlçe yönetimleri ve İl teşkilatı ile birlikte yıllar sonra Milletvekillerinin de birlikte hareket ederek teşkilat içinde aşırı derecede ahengi bozmadan belli isimler dışında isim düşünmüyorlar.

Bu isimleri ön plana iterek TBMM ve Samsun’ a gelişlerinde dahi başka aday adaylarına çok sıcak bakmadıkları gelen bilgiler arasında bulunuyor.

Ama Samsun 2014 Yerel seçimleri öncesinde belirlenecek adaylarla sancısız bir seçim geçirilir ve öncesinde Cumhurbaşkanlığı ve akabinde Genel seçimler de daha güçlü çıkmanın hesapları yapılıyor.

Bu nedenle ilçe, il teşkilatları, Milletvekilleri hep birlikte tek ağız etmişçesine hareket ediyorlar.

Yani pek fazla yeni aday adayı istenmiyor. Bu tıpkı İlçe ve il başkanlıklarında Genel Merkezin tek liste ile kongreye gidilmesine benzetilebilir.,

Bu noktada tek sıkıntı teşkilatlar bazı mevcut başkanlar ile sorunları olduğunu belirterek değişim de ısrarlı olması nedeni ile tek aday değil iki veya çok zorda kalınırsa 3 adayla yola çıkmayı ve ortak payda da bir isimle seçime girmeyi hedefliyorlar.

Bu noktada Çarşamba Belediyesi için Hüseyin Dündar’ın halk arasında ki fazla desteğine karşılık köylerde ve teşkilatlar ile vekiller arasında çok sevilen ve aşırı desteği olan Köse’nin  yarışacağı yavaş yavaş netleşmeye başlıyor.

Köse’nin aday adayı olup olmaması çok dert değil. Genel Merkez adayımız Köse dediği anda Köse ilçe başkanlığından istifa ederek Belediye Başkanlığı görevini aday olarak üstlenebilir.

Bu noktada tek kıstas teşkilat, halk arasında uçurum yaratılmaması ve ikinci bir İlkadım, Atakum, Tekkeköy gibi ilçe belediyelerinde ki gibi yeni kayıplar değil bu ilçeleri de alacak bir oluşum düşünülüyor. Bu hem AK Partinin hem teşkilatların ve hem de gelecek için büyük bir umut ve adım olarak görülüyor.

Sonuç olarak bugün görünen konu Köse Cephesi Belediye Meclisini Oluşturmaya Başlarken, Dündar sessiz ve derinden yaptıklarım bana yeter. Kim ne derse desin diyerek beklemeyi sürdürüyorlar.

Bekleyin çok enteresan işleri hep birlikte göreceğiz diyor …

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın diyorum…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi