ERTAN SAĞLAM

ERTAN SAĞLAM

1 Kasım seçimleri kapımıza dayandı.

1 Kasım seçimleri kapımıza dayandı.

7 Hazirandan bu zamana kadar olan tiyatroyu hep izledik. Bazımızda olumlu bazımızda sıkıntı ve kaygı bırakan sahneler yaşandı. Tüm siyasilerin iç yüzünü hep birlikte gördük. Fikir bazında radikaller yine aynı kaldı ama emanet verenler ve duyarlı olanlar kararlarını gözden geçirmeye karar aldılar diyorum. Şu yaşanan süreçte herkesin ipliği ortaya çıkmıştır. Artık kimse kimseyi kandıramaz diye düşünüyorum.

Kalıplaşmış fikirleri olanlara sözümüz yoktur. Çünkü onlar gördüğü değil bildiği doğrular üzerinde gidecektir diyorum. 1 Kasımdan sonra AK Parti oyunu arttırmış olarak yine 1’inci parti olacaktır. Hükümet kurar mı onu bilemem? Yaşayarak göreceğiz diyorum. Ben biraz Çarşamba yöresinden bahsetmek istiyorum.

Gezdiğim bazı köylerde Çarşamba belediyesinin yol tabelalarını görüyorum. Güzel bir tablo. Yeşil beyaz yazılmış ama Çarşamba’nın şehir merkezindeki sıkıntılar bitti mi? Sorunları çözüldü mü de köylere geçtiniz demezler mi adama. Çarşamba’nın mahalle ve meydan yollarının rezilliğine acaba sayın idareciler görmüyorlar mı? Öyle ki kanalizasyon sıkıntısı almış başını gidiyor. Köprü altları Yeşilırmak mahallesinin bittiği yerden Yeşilırmak’a dökülen kanalizasyonun pis kokusu yıllardır halka işkence çektiriyor. Hani sizin katı atık projeniz vardı? Avrupa destekliydi…

Aradan yıllar geçti. Gelelim yollara. Terme caddesi, donurlu sokağı, mahalle araları perişan bir halde iken, yollar rezil bir durumda iken, köylerde göz boyamanın mantığı nedir? Kimleri kandırıyorsunuz bilemiyorum. Çarşamba’nın sorunları sadece bunlarla da bitmiyor. Özellikle trafik sorunu var. Yolları ikiye bölmekle, yollara dubalar çakmakla sorun mu çözülür? Bu insanlar araçlarını nereye park edecekler? Çak dubayı iş bitsin (!) Bu mantık çıkmaza gider beyler.

Kaldırım işgalleri, kaldırımlara park eden araçlar ayyuka çıkmış durumda. Bu kısır döngü ile siyasetli günlerin geçiştirildiğini görüyoruz. Şuan sıkıntılı, sancılı olunduğunu biliyorum ama halk çözüm beklemektedir. En azından seçimi bahane edin de bu sorunları çözün. Sınıfta kaldığınızı söyleyebilirim. Meclis üyeleri ne yapıyor arkadaşlar? Vatandaşı rahatsız ediniz. Mahallelerin sorunlarını çözünüz. Sadece parmak kaldırmayın diyorum.

İnanın Çarşamba’nın şehir içi ve mahalle yolları berbat bir halde. Sadece pansuman tedavisi yapılıyor. Araçlar, yollar yüzünden berbat bir durumdadır. Karşı taraftaki tren istasyonu yolu yılan hikayesine döndü. O bölgedeki ara yollar kötü durumda. Orta mahallesi, Has bahçe ve Çay mahallesi keza aynı durumda. Lafa geldi mi Çarşamba güzel oluyor. Hani nerede? Önce şehir merkezinin daha sonra köylerin bir an evvel yapılması gerekiyor. Tabi oralara da hizmet gidecek. Karşı değiliz.

Çok önemli bir konu daha var. Yeşilırmak mahallesinin sonundaki daralan yol… Trafik uyarı levhaları var lakin sürekli kaza oluyor. Neden orası ilgisiz? Yol genişletme veya da istinad duvarı çalışması yapılmıyor. Köy yollarından önce bana göre orasının yapılması gerekiyor. Sayın yetkili oradan geçerken gözlerini mi kapatıyor acaba? 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ERTAN SAĞLAM Arşivi