"1 Kasım milattır"

"1 Kasım milattır"
1 Kasımda Ticaret Bakanlığının gayrimenkul ilanları ile ilgili yaptığı düzenleme yürürlüğe girmişti. Samsun Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral, bu kanunun emlakçıları rahatlattığını söyledi.

1 Kasımda Ticaret Bakanlığının gayrimenkul ve ikinci el araçlar ile ilgili ilanlara kısıtlama getiren kanun yürürlüğe girmişti. Samsun Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral, bu kanunun emlakçıları çok rahatlattığını, aynı zamanda bu kanunu ihlal edenlere büyük oranda ceza kesildiğini söyledi.

"Yüzde 70 olumlu"

Bu kanunun emlakçılar tarafından yüzde 70 olumlu olduğunun altını çizen Başkan Mevlüt Oral, "Şimdi bununla ilgili yüzde 70 olumlu yönde bize etki etti. Bu ilan uygulaması 1 Kasım'da yürürlüğe girdi, yani bizim için 1 Kasım bir milattır diyebiliriz. 1 Kasımdan sonra sözleşmesiz ilanlar atılmayacak, taşınmaz ticaret belgesi olmayan kişiler ilan atamayacak. Satmış olduğu gayrimenkul veya satmamışları da ilanlara attığında değerlendirmeyi şöyle yapacak: Satmadıysa, yani adam 'Ben burayı satmıyorum' dediği zaman buna vazgeçtiğinize dair karşılıklı bir imza alacak. Yani sen bana şimdi gayrimenkulü verdin ama ben ilana aktarıyorum. İlana aktarınca da biz emlakçılara büyük sorun teşkil edebiliyor. Mesela ilanda 'satılık' yazıyor, yarın da dedin ki 'Ben burayı satmıyorum' dediğin zaman mülk sahibine satıştan vazgeçirdiğine dair bir belge imzalatacaksın. Öbür türlü olunca, dediğim gibi, biz emlakçıları büyük zarara sokuyordu, ama şu 1 Kasımdan sonra yürürlüğe giren karar çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Yani artık kısacası sözleşmesiz hiç kimse ilan atamayacak, yakalandığı zaman 10 bin TL ile 300 bin TL arasında cezası var. Şu anda ceza yiyenler çok olmuştur, Türkiye geneline baktığımız zaman, ve hala ceza yemektedirler. Şu anda bu kanun çok güzel uygulanmaktadır ve işlenmektedir, biz emlakçıları bir nebze olsun rahatlattı diyebiliriz." şeklinde konuştu.

Kaynak:Emine Temiz Yılmaz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Ekonomi